De fleste velger å kjøpe en fuglekasse som er ferdig men noen ønsker å lage det selv. Dette er en veldig fin aktivitet og ikke minst så kan det være en morsom aktivitet å gjøre på en regntung søndag eller på en dag uten planer på hytta. For å lage en fuglekasse så trenger man egentlig ikke så mye mer enn følgende:

  1. Planker
  2. Spiker
  3. Hammer
  4. Sag
  5. Borr eller en sirkelsag

Slik lager du en fuglekasse selv:

En fuglekasse består av 6 deler:

  1. 4 vegger
  2. 1 stk gulv
  3. En topp/tak

For å gjøre det enkelt så anbefaler Naturvernforbundet at du har følgende mål på fuglekassen

Vegg 25 cm x 4

1 x bunn 19 cm

1x tak 25 cm

Dette kan du sage selv ved hjelp av en vanlig sag eller om du har tilgang på en maskinsag så kan du gjøre det på mange. Om du skal lage mange fuglekasser så kan det være smart å få dette skjært på et verksted men det er absoultt ikke nødvendig.

Hullet på fuglekassen er veldig viktig

Når du lager en fuglekasse så er det veldig viktig at du tenker på hvilken fugl du ønsker å tiltrekke deg. For det bestemmes nemlig av størrelsen på hullet som fuglekassen har. Hvis du lager en fuglekasse med for stort hull så vil ikke småfuglene besøke det og det samme hvis du lager det lite, da vil ikke storfuglene bruke dette. Om du ønsker å vite mer om hvilke størrelser du trenger så kan du lese det i vår fuglekasse guide.

Er det vanskelig å lage en fuglekasse?

Det er i utgangspunktet ikke vanskelig å lage en fuglekasse for en voksen person. For barn som ikke har bygget noe særlig tidligere så kan det være at man trenger litt hjelp med å bygge en fuglekasse. Det kan likevel være veldig god hjelp å lage en bruksanvisning så barnet kan lære det samtidig. Det kan på mange måter sammenlignes med det å bygge et Ikea-møbel eller lignende.

Alternativer til å lage fuglekasse selv?

Hvis du ikke ønsker å lage en fuglekasse selv så kan du kjøpe et fuglekasse-byggesett. Dette er en veldig fin måte å komme raskt i gang med å bygge en fuglekasse uten veldig mye verktøy. Det koster litt mer enn hvis du lager den selv men det sparer deg tid og du slipper å måle opp selv.