Når man tiltrekker seg fugler til f.eks fuglehus, fuglekasser eller en fuglemater så er dette et fantastisk skue men det mange ikke vet er at det å ha fugler i hagen kan være en veldig morsom aktivitet. Hvis man monterer fugleboligen i nærheten av et vindu så kan man loggføre hvilke fugler man har besøk av. Dette kalles på engelsk for «bird spotting». Når man noterer disse fuglene ned så bruker man følgende:

  1. Navn på fugleart
  2. Dato for besøk
  3. Antall fugler
  4. Temperatur/vær når fuglen besøkte deg

Hvordan vet jeg hvilke fugler jeg får besøk av?

Hvis du ikke er en erfaren «bird spotter» så kan det være veldig vanskelig å finne ut hvilke fugler man har besøk av. Det finnes heldigvis noen apper på telefon som kan hjelpe deg:

WhatBird

WhatBird er en spennende app som lar deg bruke telefonen som en høytaler. Den hører på fuglesangen og identifiserer fuglen basert på lyden. Hvis du har besøk av mange fugler så kan det være litt forvirrende men det vil hjelpe deg godt på veien med å finne ut hvilke fugler som har besøkt deg.

BirdId

BirdId er en app som lar deg enkelt lære deg om fugler og hvilke lyder de har. Dette kan være en spennende måte å lære mer om dine nye innbyggere og du kan dermed loggføre dem riktig. Hvis du ønsker å begynne med «birdspotting» så er denne appen et absolutt must i starten for å lære seg om fugler.

Fuglerbøker

Det finnes utrolig mange forskjellige og fine bøker om fugler. Disse har gjerne bilder og beskrivelser som gjør at du raskt kan lære deg å identifisere fuglene.

Meld deg inn i Facebook-grupper

Det finnes i dag flere Facebook-grupper med andre som er interessert i fugler. Her kan man dele bilder og stille spørsmål. Det er utrolig mye hjelp i nettopp dette og det gjør det mulig å raskt få svar på spørsmålene du måtte ha.